Voorkom dat kostbare tijd, inkomsten of personeel verloren gaan door onderbezetting. Als je niet op tijd ingrijpt, kunnen de gevolgen voor je onderneming ernstig zijn en zelfs tot faillissement leiden. Dus lege stoelen kunnen erg duur zijn. Zo kost een vacature je gemiddeld € 350 per dag. Heb je dus moeite met het vinden van de juiste mensen? Wil je blijven groeien en ben je op zoek naar een oplossing? Tipie helpt je bij het vinden en aannemen van de juiste IT-en salesmedewerkers.

Wij vinden de beste kandidaten voor jouw vacature.

Heeft je bedrijf grote plannen voor de toekomst? Zie je ontwikkelingen of mogelijkheden waarop je met je bedrijf succesvol kunt inspelen? Verwacht je meer omzet en wil je extra medewerkers toevoegen aan je team?

Misschien trek je de conclusie dat er sprake is van capaciteitsgebrek en een hoge werkdruk, waardoor het ziekteverzuim en personeelsverloop in je organisatie toeneemt. Of zie je dat het aantal klachten stijgt, door het werk dat structureel blijft liggen? Het kan zijn dat je bedrijf hierdoor schade oploopt en klanten verliest. Misschien moet je zelf 'nee' verkopen door personeelstekort, waardoor je omzet misloopt en je concurrent groeit in plaats van jouw bedrijf.

Voldoende medewerkers met de juiste kennis zijn nodig voor succes. Je hebt mensen nodig waarop je kan bouwen. Mensen die opdrachten tijdig kunnen leveren, met de kwaliteit waar je als bedrijf achter staat. Anders is het opletten geblazen en staat de toekomst van je bedrijf op het spel.

Misschien heb je zelf de zoektocht naar nieuwe medewerkers een tijdje geleden gestart. Maar zonder succes. Of je weet dat het een flinke uitdaging is op de krappe arbeidsmarkt en besteedt het speuren liever uit, zodat je tijd overhoudt voor andere zaken.

In welke situatie je ook zit, wij vinden de juiste kandidaten voor jouw vacature.

Kort samengevat:

Verspil geen kostbare tijd aan het zoeken naar kandidaten

Verminder het aantal kandidaten dat je verliest aan je concurrenten

Stop met het leveren van opdrachten waar je als organisatie niet achter staat

Voorkom omzetverlies door minder nee te verkopen

Minimaliseer het ziekteverzuim in je organisatie door de werkdruk te verminderen

Beperk personeelsverloop door medewerkers tevreden te houden

Voor deze kandidaten maakten wij het verschil

Waarom kiezen voor Tipie

Jij wil je focussen op jouw core business om de toekomst van je bedrijf veilig te stellen. Daarom zoek je een partner die jouw business begrijpt.

Groei verder met je organisatie

Net als jij stopt de markt niet. Zo ook jou concurrenten niet. Ze werken elke dag om zichzelf te verbeteren om te overleven in de toekomst. Om te voorkomen dat je door jouw concurrenten wordt ingehaald, zoek je medewerkers met de juiste skills om je bedrijf te laten groeien.

Tevreden personeel en klanten

Ongelukkige werknemers kosten veel geld en veroorzaken problemen. Ze zijn minder betrokken, minder productief en verstoren het team waardoor je inkomsten misloopt. Daarom wil je deze zaken onder controle houden door altijd goede mensen voor je bedrijf te spreken.

Minder ziekteverzuim

Stress, hoge werkdruk en psychische klachten. Allemaal factoren die leiden tot ziekteverzuim. Een zieke werknemer kost je gemiddeld € 200 - € 400 per dag. Dus een zieke werknemer kan nadelige gevolgen hebben voor je bedrijf. Daarom ben je op zoek naar de juiste balans.

Onze belofte

Groot bereik van je vacature

Ons netwerk van talenten, experts en connecties is enorm. Wij zetten alle kanalen in om de juiste medewerker te vinden voor jou. Bij voorkeur introduceren we ons als recruiter van jouw bedrijf als we contact opnemen met kandidaten, omdat het effectiever werkt. Maar die keuze is natuurlijk aan jou..

Altijd eerlijk advies

Alleen kandidaten die matchen met jullie wensen leggen we voor. Na een sollicitatiegesprek checken we of een kandidaat 100% voor een langetermijnaanstelling gaat, want dat is ons streven..

Persoonlijke aanpak

Wij bouwen een persoonlijke band op met talenten, experts en bedrijven, zodat wij het als eerste weten als iemand openstaat voor een switch. Ook draaien we op tips van vakgenoten, ons netwerk en werkgevers zoals jij die hun oud-medewerkers het allerbeste wensen..

Eerlijke fees

We zijn niet de grootste of het bekendste bedrijf. Daarom werken we harder en bieden we een concurrerende fee en doen we referentiechecks voor je. Of je nou op basis van een fixed fee of percentage van het jaarsalaris wil samenwerken, we helpen je tijdens salarisonderhandeling de best mogelijke deal te sluiten..

Onze werkwijze

Voordat we aan de slag gaan, willen we je bedrijf beter leren kennen. Hierin zijn we benieuwd naar je organisatie, visie, vacature en de beoogde kandidaat. Van daaruit bepalen we precies wie de doelgroep is, waar we onze inspanningen op richten en wat je van ons mag verwachten.

Tijdens deze fase gaan we aan de slag met de informatie die je ons hebt gegeven. Zo maken we een plan van aanpak waarin we je bedrijfsprofiel en vacaturetekst controleren en indien nodig (herschrijven). We nemen ook de social media en persoonlijke berichten door om er zeker van te zijn dat het verhaal klopt.

Zodra we alle content op orde hebben, organiseren we verschillende campagnes. We adverteren je vacature en communiceren met ons netwerk, zodat we zeker weten dat de best mogelijke specialisten aan tafel krijgen.

Wanneer we reacties krijgen van kandidaten gaan wij met hen in gesprek. Hierbij controleren we of de kandidaat de vereiste achtergrond heeft. Ook onderzoeken we of hun behoefte aansluit bij het voorstel van jouw bedrijf. Zo zorgen we ervoor dat je alleen kandidaten ziet die geschikt zijn voor jouw vacatures.

Wanneer een kandidaat de gewenste ervaring heeft en een duidelijke interesse toont in jouw voorstel en organisatie, dan stellen wij de kandidaat aan je voor. Met aanvullende informatie inderdaad. Zo weet je precies wat je van een kandidaat kunt verwachten.

Wil je de kandidaat uitnodigen voor een gesprek? Dan gaan we over tot het inplannen van de gesprekken. In deze fase zorgen we voor een optimale communicatie en heldere informatieoverdracht door voor en na elk gesprek met beide partijen te praten. Zo heb je altijd een compleet beeld om mee te nemen naar je volgende stap en kunnen we je optimaal begeleiden.

Wil je de kandidaat een voorstel doen? In deze fase helpen wij je verder om het juiste aanbod te doen en de werkzaamheden zoveel mogelijk voor je te verminderen. Omdat we de behoeften van de kandidaten zo vroeg mogelijk identificeren en deze relateren aan jouw vereisten, voorkomen we hier verrassingen. Dit zorgt voor een vlotte bediening en bespaart je veel tijd en energie.

Onze service stopt niet bij een succesvolle bemiddeling. Wij willen je zo goed mogelijk bijstaan, zodat jij en de kandidaat een lange en plezierige relatie kunnen aangaan. Daarom houden we regelmatig contact om te kijken hoe het gaat.

Welke werkwijze spreekt jou aan?

Beste Keus

Premium pakket

Werving en selectie voor een vast bedrag per maand

Onbeperkt kandidaten aannemen

Proactieve werving vanuit de naam en usp’s van jouw bedrijf

Vacature op onze site en maximale exposure via andere kanalen zoals LinkedIn

Hulp bij sollicitatiegesprekken, salarisonderhandelingen en de optimalisatie van het sollicitatieproces

Exclusief benaderen van kandidaten in onze pool (we leggen alleen jouw vacature aan ze voor)

Vacatures op maat

No cure no pay

Werving en selectie op basis van % jaarinkomen kandidaat

Betaling per succesvolle plaatsing

Werving vanuit de recruiter van Tipie

Anonieme vacature op onze site en exposure via andere kanalen zoals LinkedIn

Hulp bij sollicitatiegesprekken en salarisonderhandelingen

Benaderen van kandidaten in onze pool

Anonieme vacaturetekst

Huur je iemand in waar je niet blij mee bent? In dat geval kan een outplacement traject mooie resultaten opleveren. Het houdt je reputatie hoog, creëert intern nieuwe kansen en draagt bij aan een goed werkgeversmerk.

Heb je snel iemand nodig die je projecten kan redden? In dat geval kan een freelancer een goede optie zijn totdat je iemand hebt gevonden voor een vast dienstverband. Vraag naar de voorwaarden.

Dus waar kies jij voor?

Ga je zelf uren zoeken op LinkedIn, struinen door cv's op vacaturesites en je netwerk voor de zoveelste keer vragen of zij iemand weten? Of kies je voor het gemak van ons partnership of onze no-cure-no-pay-oplossing?

Onze opdrachtgevers

Wij werken voor bedrijven met een vestiging in Noord-Holland die werknemers zoeken voor hun afdeling sales en IT. Bedrijven die we helpen zijn o.a. telecom- en internetbedrijven, vastgoed en makelaardij, cosmetica- en elektronicazaken, energieleveranciers, recruitmentbedrijven, uitzendbureaus in de voedingsmiddelenindustrie, product- en transportbedrijven, autodealers, aanbieders van financiële producten, scheepvaartindustrie en bedrijven in de gezondheidszorg.

Neem contact op voor extra informatie hoe wij je snel kunnen helpen aan goede medewerkers.